Charmdroppens Blogg

Charmdroppens Blogg

Framtida planer

HundarSkapad av Kristina Lundgren ons, mars 20, 2019 13:08:56
Det har varit lite tomt på valpar här på Charmdroppens senaste tiden. Inga valpar på gång i dagsläget heller men framtida planer finns.
Just nu har vi lilla Greta här hos oss på besök. Hon bor i vanliga fall i Arvika, men vi har bibehållen avelsrätt på henne. Hon är ännu inte lovlig enligt nya hälsoprogrammet, men vi tyckte det var dags att lära känna henne lite mer. Enligt vår uppfattning är hon en ljuvlig liten varelse, mild och mycket kärleksfull. Första dygnet hon var här hos oss var hon lite försiktig men anpassade sig sedan snabbt till vår flock när hon insåg att de var harmoniska, trygga och snälla.

Söt är hon också lilla Greta (Charmdroppens Kindly Diamond). Hon är född 2016-10-20 och blir alltså lovlig till hösten då hon blir tre år. Sen ska det förståss passa in med löp också.
Greta väger 6,8 kg i dagsläget......liten och fin i kroppen

Sen har vi även vår Melba (Charmdroppens My Melody) som är född 2016-11-15 och blir lovlig i slutet av året.
Precis som Greta är hon väldigt kärleksfull, snäll och nyfiken. Vill alltid vara med och något av en hussefavorit. Ska nog få åka med på nån mer utställning framöver.
Melba är lite kraftigare är Greta, men bra i storlek.

Dessa två (Greta och Melba) har vi inte bestämt hanar till än utan kollar fortfarande vilka som skulle kunna passa.

Lilla Harmony (Charmdroppens Harmony) född 2015-06-16) har precis löpt färdigt och det blev ingen parning denna gången heller med vår Bowi. Trist, eftersom jag längtat efter den kombon. Men han får inte till det och Harmony är nog inte särskilt lättparad heller. Så nu blir det att leta erfaren hane, läsa stamtavlor och kolla upp linjer som skulle kunna passa. Sen får man ju hoppas på att en erfaren uppfödare är villig att ta sig an utmaningen att para vår lilla diva. Harmony är alltså en tjej med attityd som vet vad hon vill! Jag gillar henne skarpt smiley och skrattar bara gott åt hennes divalater. T.ex. har hon lagt sig till med att hon ska bäras ut för kvällskissen. Tidvis ska hon matas ur hand för hon tycker om den mysstunden. Visst.....det är vi som skämt bort henne, men det bjuder jag på.
Även Harmony är en storleksmässig ganska liten hund.

Vad gäller Iris (Charmdroppens Iris Sunrise) född 2015-07-20 väntar vi på ett löp. Hon är halvsyster till Greta, samma mamma Chakira.
Hon ska förhoppningsvis paras med vår Dick (Charmdroppens Dominic).
Tilltänkta kärleksparet smiley (men varför titta åt olika håll.....ni gillar ju varandra)
Bättre så......

Kramizar  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post459

Hundsovrum

HundarSkapad av Kristina Lundgren sön, mars 17, 2019 13:04:40
Projektet denna omgång i fritidshuset i Sigtuna var att göra ett litet eget sovrum till hundarna.
Arbete pågår.......
En vägg uppfördes och en gammal (90 år) skjutdörr kom väl till pass.
Eftersom rummet bara är drygt 4 kvadratmeter så byggde Rolf en trappa upp till en övre sängplats.
Rummet har en altandörr rakt ut i naturen på baksidan vilket är praktiskt.
Hundarna testar och verkar nöjda smiley
När jag ändå var i målartagen så blev det en svartmålad cavve på väggen också
Även underslaferna är mysiga......
Vi tvåbenta blev också nöjda.....

Kram Kram

  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post458

Bara bilder

HundarSkapad av Kristina Lundgren lör, mars 02, 2019 10:47:54
Idag blir det bara bilder på rufsiga, blöta och halvlortiga Vofsingar. De roar sig med att käka krispig snö, gräva gropar i gräsmatta och grusuppfart och busa med varandra.
Kramizar

  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post457

Lite blandat

HundarSkapad av Kristina Lundgren tis, februari 12, 2019 12:51:03
I lördags var vi på Cavaliersällskapets Årsmöte och innan mötet fick vi en presentation av professor Jens Häggström gällande forskningen kring hjärta/blåsljud. Det var intressant och Jens påpekade som tidigare att det inte är OM cavalieren får blåsljud, utan NÄR som är det väsentliga.

För att spinna vidare på mitt förra blogginlägg vill jag förtydliga att jag absolut inte är emot stränga hälsoprogram så länge de inte "tippar över" till dåliga konsekvenser. Överdriven stränghet har ibland en tendens att göra det......men det är en balansgång.
Och apropå färre födda valpar 2018 så har jag förstått att en del duktiga uppfödare tappat lite lust att avla, då det varit så mycket smutskastning på sociala medier senaste året. I en del facebookgrupper framställs uppfödare som oseriösa och suspekta varelser som massproducerar utan en tanke på att få fram hälsosamma valpar. Och att dessa uppfödare dessutom tjänar en massa pengar.

Inom människosläktet förstår vi att alla individer inte är friska hela livet, för att sedan dö vid 100 år. Men det är tydligen svårare att förstå, att inte heller alla hundar lever sitt liv helt friska tills de blir 15 år. Sen har jag full förståelse för att det är fruktansvärt tragiskt när älsklingen blir sjuk, men jag tror nog att de flesta uppfödare gör så gott de kan. Nog om detta.

I söndags var vi på treårskalas i Sollentuna. Barnbarnet Novalie fyllde år smiley.
Paketöppning
Jordgubbstårtans tre ljus blåstes ut....
Ojojoj, en bil.....den var populär

Nu är vi hemma i Värmland, men återvänder snart till Sigtuna igen. Det är så roligt att greja där. Nästa rum att ta itu med är hundarnas lilla sovrum inomhus.

Toalett/dusch/tvättrummet är färdigt. Jag har målat luckorna och bänken och vi har bytt ut själva duschen.
Sen har vi lagt heltäckningsmatta i sovrummet.....
Det var ett lyft faktiskt.....
Vi har också tillverkat två ladugårdsskjutdörrar till sovrummet (men det har jag ingen bild på).

Dogsen trivs jättebra i Sigtuna. Till våren/sommaren ska vi utöka den provisoriska inhägnaden så de får mer plats att röra sig på. Och vi får fortsätta träna dem att gå med oss lösa i skogen. Just nu fungerar det sisådär smiley.

Ja, det blev inte en massa hundbilder denna gång.....får vi råda bot på nästa gång.
Här hälsar Harmony på lilla Filippa iaf.....
Iris och vi övriga säger
Kram, Kram tills nästa gång

  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post456
Nästa »