Charmdroppens Blogg

Charmdroppens Blogg

Paus

HundarSkapad av Kristina Lundgren ons, september 12, 2018 16:43:02
Just nu har vi en paus från utställningar och det känns väldigt skönt faktiskt. Dels har både Rolf och jag tappat lite lust för att trava runt i ringen och sen tycker vi väl att vi inte har så mycket att visa upp heller. Det är Dick och Melba som kan vara aktuella, båda rubysar och det är väl allmänt känt att de flesta domare gillar blenheim bäst. Då blir det lite trist.
En fördel med att inte jaga cert. är att det inte gör något med intrasslade kvistar och barr efter skogspromenaderna. Man behöver inte ägna timmar åt att utreda pälsarna skonsamt.......det händer alltså att man tillåter sig att försiktigt ta hjälp av sax ibland.
Det är alltid väldigt känsligt att diskutera rakade/klippta/oklippta cavalierer. Det blir oerhört upprört i inläggen på facebook.

Min åsikt är att det ALLTID är vackrast med NATURELLA CAVALIERER MED LÅNG, VÄLSKÖTT OCH GLANSIG PÄLS MED DJUP FÄRG. Men var och en gör som de själva vill med sina egna älsklingar. En del hundar har lättskött päls och en del har "hopplös" päls och sen finns det förståss olika smak om vad som är vackert.
I somras gjorde jag något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag klippte pensionären Chakira smiley. Hon hade en enorm päls!!! Hon såg grådassig ut i pälsen!!! Hon är håröm och jag hade slarvat med utredningar av tovor. Eftersom jag inte ville raka henne, så tog det 1 till 1,5 timme att klippa ner henne. Vi var båda nöjda efteråt (tror jag). Så här ser hon ut idag........
Cirka 1 dm bortklippt på kroppen. Öronen urtunnade minst 70 %. Glansen på pälsen har kommit tillbaka och jag har bett henne om förlåtelse för att jag en längre tid kallat henne för Rultan. Det visade sig att hon hade en midja när det mesta av pälsen försvann.
De som inte sett henne innan klippningen kanske tycker att hon ser oklippt ut......
Hon ser ju ganska normal ut.......men, men......MASSA PÄLS är borta.....
Jag ska försöka hålla det såhär nu.....

En naturell Dick undrar om inte han också ska kammas......
Kammen används men inte saxen.......
Kanske vi nån gång får lusten tillbaka och jaga sista certet så han får bli Champion som han är värd.
Dick är otroligt trevlig, vänlig, mild och enkel!! Idag har han haft besök av en kärlekskrank cavalierflicka. Det blev en lyckad date smileySå nu får vi hålla tummarna för att han blir "dubbelpappa" om ett par månader.

Kram, kram  • Kommentarer(1)//blogg.charmdroppens.se/#post447

Dåliga nyheter och bra

HundarSkapad av Kristina Lundgren sön, september 02, 2018 08:34:49
Jag vet att det är en del valpintressenter som väntar på besked om parningar här på Charmdroppens så nu har jag info om både dåliga och bra nyheter. Först de dåliga......det blev tyvärr ingen perfekt kärleksdate mellan Harmony och Bowi.
Ivriga Bowi missade "målet" ett par gånger och sen tyckte han att han gjort sitt.....
Lilla Harmony är alltså fortfarande oskuld 💞💞💞
Synd att "betjänten", d.v.s. Jag inte kunde stötta bättre. Blir lite orolig inför framtiden med vår avelshane. Han har två jättefina kullar efter sig sen tidigare, då med mogna, äldre tikar. Men nu har han missat med två förstagångstikar. Ja, ja, vi får se hur det blir framöver.

Men sen har jag goda nyheter också 😀!
Dick har parat Iris! Det blev två fina kärleksdater. Så nu kan man börja hålla tummarna.
Goa Dick
Underbara Iris

Alltså, då hoppas vi på ett litet gäng med ruby/blackandtan valpar, gärna av båda könen så det räcker till intressenter som i många fall väntat lääääänge på denna kombo.

Men tyvärr blir det inga Blenheim och/eller tricolorer denna gång.

Kramizar  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post446

Bästisar

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren fre, augusti 24, 2018 16:01:06
Våra tre småtjejer Harmony, Iris och Melba är verkligen bästisar. De leker jättebra ihop, gillar att jaga fjärilar tillsammans och är så snälla emot varandra......även då de löper. Och löper är precis vad de gör just nu, alla tre samtidigt smiley. Melba är för ung för parning, men de andra två hoppas vi på ska gilla sina tilltänkta cavalierer.
Melba, Harmony och Iris
Sommaren går mot sitt slut nu och man får leva på minnen från en fantastiskt badvänlig sommar. Nedan några bilder då dotter med familj var hos oss i början av augusti.
Kramizar

  • Kommentarer(1)//blogg.charmdroppens.se/#post445

Födelsemärken

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren fre, augusti 10, 2018 11:22:29
Jag skriver ju nästan alltid om våra hundar i den här bloggen. Men denna gång tänkte jag ta upp ett lite jobbigare ämne.
Både Rolf och jag älskar solen!! När vi var yngre åkte vi på solsemestrar med barnen till Kreta, Cypern, Italien, Kanarieöarna med flera ställen. Numera åker vi aldrig utomlands. Men som sagt för många herrans år sedan så hände det att man ibland brände sig, vilket förståss inte var bra. Och nu straffar det sig......

För sex år sedan började ett födelsemärke på Rolfs rygg förändra sig, det ändrade färg, var lite ojämnt i kanterna och blev större. En hudläkare tog bort märket och vid analys visade det sig vara Malignt Melanom. Till kirurgen igen och då tog de bort en betydligt större del av huden. Analys av det visade då inga kvarvarande cancerceller.

I sommar har ovanstående upprepats, med ett undantag. Födelsemärket (nu under armhålan) såg inte alls så illasinnad ut, men även det var Malignt Melanom. I skrivande stund har han dock inga cancerceller kvar runt det födelsemärket, bara ett jobbigt infekterat sår. De 11 stygnen togs bort i förrgår och det går förhoppningsvis åt rätt håll nu.

Detta blev ju ett lite tungt ämne, men antalet fall har ökat på senare år och jag önskar bara att mina läsare är uppmärksamma på sina födelsemärken. Upptäcker man melanomet i ett tidigt skede så är prognosen god och den svenska sjukvården är skickliga vad gäller denna cancerform.

Så sola med måtta, smörj in er, sitt under parasoll och ha gärna kläder på framförallt de små grynen i solen.


Kram till er alla och var rädda om er och era kära!!  • Kommentarer(2)//blogg.charmdroppens.se/#post444
Nästa »