Charmdroppens Blogg

Charmdroppens Blogg

Sigtuna

HundarSkapad av Kristina Lundgren tor, november 22, 2018 16:35:05
Nu var det längesen som jag bloggade!! Förra inlägget var ju ganska dystert, men oj så många som hörde av sig efteråt. Både valpköpare och andra uppfödare kom med värmande ord.
Nu har vi hämtat oss och går vidare. Lilla Iris verkade må bra direkt (både fysiskt och psykiskt) trots noll valpar. Vi har dock inte bestämt än när vi tänker para nästa gång. Dick har blivit pappa hos uppfödarkollegan Maria på Dreamchic. Tre vackra blackandtanprinsessor blev det.

Nu har vi vistats en hel del i Sigtuna och grejar och donar för att få det som vi vill. Huset är i gott skick, men man vill ju sätta sin egen prägel på det också. Bland annat ville vi öppna upp mellan allrum/kök/hall och lilla TV-rummet.

Utgångsläget var en dörr.......
här har vi börjat öppna upp......
En dubbel så stor öppning tyckte vi var lämpligt......
Så här blev öppningen från allrummet sett.......
Lilla TV-rummet består nästan bara av hopbyggda schäslonger, fotöljer och sittpallar.....myspys för både två- och fyrbenta.
Melba och Iris
Harmony
Cherry
Cherry, Harmony och Chakira

Jag och tjejerna har haft det lugnt och skönt ett par dagar i Sigtuna. Vi har varit ensamma medan Rolf och killarna har varit på Hammarö för vissa göromål.

Jag har t.o.m. plockat svamp i vår lilla skog.......
Slutet november och man kan plocka kantareller och taggsvamp.....ur led är tiden...

Jag har inte vågat släppa hundarna lösa i skogen än, men jag hoppas vi kan göra det så småningom.
Nu är friden slut för grabbarna har kommit tillbaka.......
husfix igång igen.......
Här ligger några nyfikna vofsingar och undrar varför de inte får vara med när matte och husse ska lägga heltäckningsmatta i sitt sovrum......

Kramizar  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post451

Flyttbestyr

HundarSkapad av Kristina Lundgren tor, oktober 11, 2018 17:06:39
Nu har både vi och dogsen installerat oss i nya fritidshuset. Eftersom det bara är drygt tre mil mellan gamla och nya fastigheten så har vi åkt fram och tillbaka många gånger med vår lilla kärra. Rolf har preliminärt hägnat in del av tomten så hundarna kan vara ute. Att sätta riktiga staket/stängsel kommer ta lååååång tid, så det blir en senare fråga.
Den här utsikten vaknar vi upp till......
Jag har målat en fondvägg i samma färg som kuddarna och gardinerna......
Det rum vi valt till sovrum var tidigare ägarnas vardagsrum så det är nästan onödigt stort. Det forna sovrummet använder vi till TV-rum/mysrum och är lite mindre. Det krävs lite justeringar där eftersom vi flyttat fasta garderober. Nedan del av allrummet/kök......
Iris gosar sig......
Iris är dräktig.....
Om allt går som det ska, väntas valpar slutet oktober.

Kramizar  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post449

Snart tillträde

HundarSkapad av Kristina Lundgren lör, september 22, 2018 15:44:06
Om en knapp vecka får vi tillträde till vårt nya fritidshus. Jättekul!! Fritidshuset på Hjälsta och husbilen är sålda.
Mäklarbild på nya fritidshuset....
Mäklarbild

I lugn takt ska vi flytta över möblerna från ena fritidshuset till det andra. Vi ska bygga upp en provisorisk inhägnad till hundarna innan den permanenta ska upp. Ingen stress......smiley
Gubbe och hundar vilar sig i form innan flytten......
På gårdsplanen finns lite intressant material som ska med till nya fastigheten. Vovvarna undersöker......
Idag har det blåst en del på Skäret, men inte alls så mycket som det varnades för. Vofsingarna smyckar sig med löv som örhängen......
Melba, det är husses tös det......
Iris
Kramizar

  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post448

Paus

HundarSkapad av Kristina Lundgren ons, september 12, 2018 16:43:02
Just nu har vi en paus från utställningar och det känns väldigt skönt faktiskt. Dels har både Rolf och jag tappat lite lust för att trava runt i ringen och sen tycker vi väl att vi inte har så mycket att visa upp heller. Det är Dick och Melba som kan vara aktuella, båda rubysar och det är väl allmänt känt att de flesta domare gillar blenheim bäst. Då blir det lite trist.
En fördel med att inte jaga cert. är att det inte gör något med intrasslade kvistar och barr efter skogspromenaderna. Man behöver inte ägna timmar åt att utreda pälsarna skonsamt.......det händer alltså att man tillåter sig att försiktigt ta hjälp av sax ibland.
Det är alltid väldigt känsligt att diskutera rakade/klippta/oklippta cavalierer. Det blir oerhört upprört i inläggen på facebook.

Min åsikt är att det ALLTID är vackrast med NATURELLA CAVALIERER MED LÅNG, VÄLSKÖTT OCH GLANSIG PÄLS MED DJUP FÄRG. Men var och en gör som de själva vill med sina egna älsklingar. En del hundar har lättskött päls och en del har "hopplös" päls och sen finns det förståss olika smak om vad som är vackert.
I somras gjorde jag något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag klippte pensionären Chakira smiley. Hon hade en enorm päls!!! Hon såg grådassig ut i pälsen!!! Hon är håröm och jag hade slarvat med utredningar av tovor. Eftersom jag inte ville raka henne, så tog det 1 till 1,5 timme att klippa ner henne. Vi var båda nöjda efteråt (tror jag). Så här ser hon ut idag........
Cirka 1 dm bortklippt på kroppen. Öronen urtunnade minst 70 %. Glansen på pälsen har kommit tillbaka och jag har bett henne om förlåtelse för att jag en längre tid kallat henne för Rultan. Det visade sig att hon hade en midja när det mesta av pälsen försvann.
De som inte sett henne innan klippningen kanske tycker att hon ser oklippt ut......
Hon ser ju ganska normal ut.......men, men......MASSA PÄLS är borta.....
Jag ska försöka hålla det såhär nu.....

En naturell Dick undrar om inte han också ska kammas......
Kammen används men inte saxen.......
Kanske vi nån gång får lusten tillbaka och jaga sista certet så han får bli Champion som han är värd.
Dick är otroligt trevlig, vänlig, mild och enkel!! Idag har han haft besök av en kärlekskrank cavalierflicka. Det blev en lyckad date smileySå nu får vi hålla tummarna för att han blir "dubbelpappa" om ett par månader.

Kram, kram  • Kommentarer(1)//blogg.charmdroppens.se/#post447
Nästa »