Charmdroppens Blogg

Charmdroppens Blogg

Julfirande

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren tis, januari 02, 2018 12:33:18
Nu var det ett tag sedan som jag bloggade. Vi har firat jul tillsammans med nära och kära.......barn och barnbarn har varit här hos oss på Skäret.
Julklappsutdelning har det varit i flera dagar......bilden är från 27/12.
Lilla Novalie är koncentrerad julklappsöppnare (25/12).
Det har blivit lite av en tradition att barnbarnen vill bada hos oss......utomhus på sommaren och inomhus på vintern smiley
Nyårsaftonen firade vi ensamma med vofsingarna. De fyrbenta fick lägga sig i vanlig tid så när fyrverkerierna drog igång så sov de redan. Rolf och jag satt på "första parkett" och såg fyrverkerierna i Karlstad.......vackert, men helst skulle jag önska att de inte fanns för alla rädda djurs skull. Sen var det någon granne som sköt irriterande nära oss och då vaknade några av hundarna och skällde.....men sen lyckades de somna om.

Nu är vi inne på år 2018 och jag känner goda vibbar. Hoppas och tror att det blir ett bra år. Vi planerar att para våra tikar Iris och Harmony till sommaren......det ser jag mycket fram emot. Och Milla som normalt bor hos fodervärd är förmodligen dräktig och valpar väntas i slutet av vecka 3.......jättespännande.
Milla

Annars så längtar vi lite efter snö så hundarna kan hålla sig rena.....
Var är snön???

Ha det bra till nästa gång

P.S. Tusen Tack för alla fina julkort som vi fått!!
  • Kommentarer(1)//blogg.charmdroppens.se/#post415

Svensk sommar

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren mån, juli 03, 2017 19:25:49
Nu har vi sommar och senaste veckan som jag fotat en del så har vi haft mycket varmt med sol, sen har vi haft sol och blåsigt, kallt och molnigt och nu regn. Ja, precis som det brukar vara då i Sverige smiley.
Då det var soligt och varmt.......
Tuffa Chase har ett cigarrben, Cherry håller sig i närheten för att norpa åt sig benet om Chase lägger det ifrån sig.
När Jonas och Sigge hälsade på blåste det rejält......
Rolf, sonen Jonas och barnbarnet Sigge.....
Nu har vi lilla barnbarnet Novalie med mamma Erica och pappa Marcus här. Och idag kom mössa och fleecejacka på en stund.
Yngsta dogsen vill pussas
Har Lillan en kotte i näven då är Dick intresserad......
Rödingarna är nyfikna smiley

Kram, Kram
  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post391

Operation

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren sön, februari 26, 2017 12:27:06
Nu blir det ett kort blogginlägg.
I torsdags åkte jag in för en enkel, planerad gallstensoperation med titthålskirurgi. Operationen skulle avklaras på cirka 1 timma. Istället övergick det till en mycket besvärlig operation på 5 timmar. Jag ska bespara er på detaljer men gallblåsan var bland annat kraftigt inflammerad. Jag är iallafall sååååå tacksam mot den erfarne överläkare som kämpade med mig. Trots 30 års erfarenhet av gallstensoperationer hade han aldrig sett något liknande och prestigelöst kallade han även in annan läkarexpertis som var med under delar av operationen. Läkarna anser att operationen blev lyckad till slut.

Jag är också så oändligt tacksam mot min man som tar hand om all ruljansen med hundarna och allt annat hemma.

Avslutar med en bild på barnbarnet Novalie......

Kram

  • Kommentarer(4)//blogg.charmdroppens.se/#post375

Helgen m.m.

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren tis, februari 14, 2017 15:35:56
I torsdags åkte vi till Hjälsta igen eftersom vi skulle på utställning i Täby och årsmöte i cavaliersällskapet.
Hundarna tycker att det är kul att byta miljö och de har ganska stort område att springa runt på. Här kommer lite "fula" miljöbilder från tomten...........
Fulaste bilden är nog denna......här undersöker en del av vofsingarna vår skräphög med fällda träd och ris
Det är inte så mycket snö heller som kan dölja
Kan iallafall påstå att hundarna tycker att vi har en intressant tomt smiley
En morgonbild tagen inifrån köket

På fredagen åkte vi till Sollentuna för att fira vårt lilla barnbarn Novalie som fyllde 1 år. Stora och små deltog och det var jättetrevligt!!!
Födelsedagsbarnet själv tillsammans med mamma Erica.
Efter god middag och härlig äppelpaj var det dags för presentöppning
Födelsedagsgäst kusinen Alfred
Tror att Novalie kände sig rätt nöjd, omslagspapperen och snörena var lika kul att greja med som innehållen i paketen.

På lördagen åkte vi till Täby för Cavaliersällskapets officiella specialutställning. Vi hade med oss Iris och Harmony. Återigen var det mycket färggrant, d.v.s. rött/blått/gult och även grönt delades ut. Iris fick VG med fin kritik, blev trea i unghundsklassen och Harmony vann samma klass, excellent med CK. Jättekul!!!
Här väntar hon på att få gå in i Bästa Tik klassen.
Inne i ringen
Och hon blev faktiskt tredje bästa tik med Reserv-Cert. Härligt!!

På lördagskvällen var det sedan dags för cavaliersällskapets årsmöte med efterföljande middag och utdelning av diplomer.

Och duktiga Natalie Hultberg med Charmdroppens First Love "Rut" har verkligen jobbat toppenbra under 2016. Natalie fick motta två diplomer: Årets lydnadscavalier klass II och Årets allaround cavalier. I allaroundpriset ligger det flera olika prestationer RLD N, RLD F, LP I, SEVCH, genomfört BPH med skott, utställningsresultat och hälskontroller. Jag vet hur otroligt mycket jobb Natalie har lagt ner, det är träning, träning och återigen träning som ligger bakom resultaten. Stort Grattis från oss uppfödare, vi är så stolta och glada att ni blev ett så fint team.

Efter en innehållsrik helg åkte vi igår måndag till ikea och inhandlade badrumsinredning. Och när husse håller på att bygga skåp och lådor så slappar vofsingarna i sofforna.
Kram till er alla därute.......
Var rädda om er.....
Ta vara på varje dag.....
Idag är det Alla Hjärtans Dag <3 och jag tänker särskilt på en vän som har det svårt  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post374
Nästa »