Charmdroppens Blogg

Charmdroppens Blogg

Bästisar

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren fre, augusti 24, 2018 16:01:06
Våra tre småtjejer Harmony, Iris och Melba är verkligen bästisar. De leker jättebra ihop, gillar att jaga fjärilar tillsammans och är så snälla emot varandra......även då de löper. Och löper är precis vad de gör just nu, alla tre samtidigt smiley. Melba är för ung för parning, men de andra två hoppas vi på ska gilla sina tilltänkta cavalierer.
Melba, Harmony och Iris
Sommaren går mot sitt slut nu och man får leva på minnen från en fantastiskt badvänlig sommar. Nedan några bilder då dotter med familj var hos oss i början av augusti.
Kramizar

  • Kommentarer(1)//blogg.charmdroppens.se/#post445

Födelsemärken

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren fre, augusti 10, 2018 11:22:29
Jag skriver ju nästan alltid om våra hundar i den här bloggen. Men denna gång tänkte jag ta upp ett lite jobbigare ämne.
Både Rolf och jag älskar solen!! När vi var yngre åkte vi på solsemestrar med barnen till Kreta, Cypern, Italien, Kanarieöarna med flera ställen. Numera åker vi aldrig utomlands. Men som sagt för många herrans år sedan så hände det att man ibland brände sig, vilket förståss inte var bra. Och nu straffar det sig......

För sex år sedan började ett födelsemärke på Rolfs rygg förändra sig, det ändrade färg, var lite ojämnt i kanterna och blev större. En hudläkare tog bort märket och vid analys visade det sig vara Malignt Melanom. Till kirurgen igen och då tog de bort en betydligt större del av huden. Analys av det visade då inga kvarvarande cancerceller.

I sommar har ovanstående upprepats, med ett undantag. Födelsemärket (nu under armhålan) såg inte alls så illasinnad ut, men även det var Malignt Melanom. I skrivande stund har han dock inga cancerceller kvar runt det födelsemärket, bara ett jobbigt infekterat sår. De 11 stygnen togs bort i förrgår och det går förhoppningsvis åt rätt håll nu.

Detta blev ju ett lite tungt ämne, men antalet fall har ökat på senare år och jag önskar bara att mina läsare är uppmärksamma på sina födelsemärken. Upptäcker man melanomet i ett tidigt skede så är prognosen god och den svenska sjukvården är skickliga vad gäller denna cancerform.

Så sola med måtta, smörj in er, sitt under parasoll och ha gärna kläder på framförallt de små grynen i solen.


Kram till er alla och var rädda om er och era kära!!  • Kommentarer(2)//blogg.charmdroppens.se/#post444

Sommarliv

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren fre, augusti 03, 2018 10:37:44
Jag trivs med sommar och sol smiley. Visst kan jag hålla med om att vi behöver regn, men får vi det några dagar så längtar jag efter sol och värme igen. Hundarna går ut och in som de vill och vi behöver inte klä på oss en massa......skönt.
Rolfs äldste son Patrik med familj har varit här. Temperaturen i vattnet har varit cirka 25-26 grader.......så bada var attraktivt.
Ellen, Patrik, Carina, Livia och Alvin njöt i vattnet.....
Patrik gjorde iordning metspöt för fiske (en liten abborre blev senare uppdragen).
Mor och dotter.....
Solnedgång över Karlstad.....
Ha en fortsatt bra sommar.....  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post443

Julfirande

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren tis, januari 02, 2018 12:33:18
Nu var det ett tag sedan som jag bloggade. Vi har firat jul tillsammans med nära och kära.......barn och barnbarn har varit här hos oss på Skäret.
Julklappsutdelning har det varit i flera dagar......bilden är från 27/12.
Lilla Novalie är koncentrerad julklappsöppnare (25/12).
Det har blivit lite av en tradition att barnbarnen vill bada hos oss......utomhus på sommaren och inomhus på vintern smiley
Nyårsaftonen firade vi ensamma med vofsingarna. De fyrbenta fick lägga sig i vanlig tid så när fyrverkerierna drog igång så sov de redan. Rolf och jag satt på "första parkett" och såg fyrverkerierna i Karlstad.......vackert, men helst skulle jag önska att de inte fanns för alla rädda djurs skull. Sen var det någon granne som sköt irriterande nära oss och då vaknade några av hundarna och skällde.....men sen lyckades de somna om.

Nu är vi inne på år 2018 och jag känner goda vibbar. Hoppas och tror att det blir ett bra år. Vi planerar att para våra tikar Iris och Harmony till sommaren......det ser jag mycket fram emot. Och Milla som normalt bor hos fodervärd är förmodligen dräktig och valpar väntas i slutet av vecka 3.......jättespännande.
Milla

Annars så längtar vi lite efter snö så hundarna kan hålla sig rena.....
Var är snön???

Ha det bra till nästa gång

P.S. Tusen Tack för alla fina julkort som vi fått!!
  • Kommentarer(1)//blogg.charmdroppens.se/#post415
Nästa »