Charmdroppens Blogg

SammanfattningFamiljen

Skapad av Kristina Lundgren tis, juli 09, 2019 16:37:24

Jag har legat på latsidan......och då menar jag med bloggen. Därför tänkte jag göra en liten sammanfattning vad vi pysslat med senaste tiden.
I Sigtuna fortsatte vi med uteplats i form av en träaltan till.
Blog imageBlog image Eftersom befintliga altaner består av Organowood fick vi fortsätta med det. med väder och vind kommer det att bli silverfärgat.
Blog imageHundarna inspekterar.....
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageSkönt att slappa i skuggan ibland
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageVi hann med en snabbtur för att titta på dotterns och "svärsonens" nyinköpta båt också......den låg i Storholmsvarvet, så det var en bit att åka för oss
Blog imageVi åkte färja från Vaxholm.......
Den färjan är vi bekanta med eftersom vi tidigare hade fritidshus på Värmdö och vid ett tillfälle fick stopp på bilen och den till slut fick rullas av färjan (men det är en annan historia hehehe)
Blog imageJa, deras båt var stor......och fin
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageSen for vi hem till Skäret.....
Blog imageMango
Blog imageResan hem med valpen gick alldeles utmärkt
Blog imageOch förra veckan kom Novalie, Filippa, Erica och Marcus hem till oss.....
Blog image
Novalie var så försiktig när hon gosade med valpen.....
Blog imagePuss, puss....
Blog imageDet var inte så jättevarmt, men en del ville bada ändå
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image
Blog imageValpen undersöks av de andra hundarna.....
Blog imageBlog imageBlog imagepappa Dick
Blog imageBlog imageNu tar jag semester från bloggen ett tag till (tror jag)

Kram, kram tills nästa gång

Utveckling pågårHundar

Skapad av Kristina Lundgren fre, juni 21, 2019 10:37:58

Lilla Prinsessan växer och mår bra. Mestadels äter och sover hon och mamma Iris är så duktig med att tvätta och ta hand om henne så jag har inte mycket jobb alls. Här kommer lite bilder från senaste veckan.....ögonen har öppnats, nosen har svärtats m.m.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageDuktiga Iris myser med sin Älskling
Blog imageBlog imageOch så några bilder tagna idag midsommarafton......
Blog imageBlog imageBlog imageBlog image
TREVLIG MIDSOMMAR önskar vi er alla

Intensiv helgFamiljen

Skapad av Kristina Lundgren tis, juni 11, 2019 12:34:14

En mycket trevlig helg har passerat. På lördagen var vi på namngivningsdag för vårt barnbarn Filippa. Hennes föräldrar och vänner hade ordnat det så fint och trivsamt för ett stort deltagande gäng (ca 90 st). Massa smörgåstårtor, andra tårtor och varmkorv avåts, frågesport om Filippa, tal till Filippa och faddrar, ballongsläpp och studsmattelek m.m. och ett toppenväder gjorde dagen till en mycket lyckad tillställning.
Blog image
Godingen Filippa
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageTack alla!!!

På söndagen åkte vi till Märsta på utställning. Det var bara tre mil från vårt fritidshus så det kan man väl kalla hemmaplan.

Vi hade två hundar med oss, syskonen Mango och Melba. Båda ställdes i Öppen Klass. Mango har bara ställts i valpklass i Eskilstuna för två år sedan, då blev han BIR-valp ena dagen. Men nu var det alltså debut i officiell klass och det var mycket nya intryck för vår otränade kille som blev lite stirrig när han blev utskälld av en Jack Russel. Mango är vår ende hund som skäller på kossor och hundar på TV:n och han skällde på några vofsingar på utställningen också. Men i ringen skötte han sig förvånandsvärt bra ändå. Han fick excellent och vann Öppen Klassen.
Sen var det Melbas tur i en stor ÖK.
Blog imageBlog imageMelba fick också Excellent, blev trea i klassen med CK. Sen visade det sig att den som vann redan var Champion så vår lilla Melba knep Reservcertet igen.

Hemma i fritidshuset har vi fullt upp med allehanda jobb. Inomhus har vi fixat till Loftet som vi vill ha det, ändrat räcket och bytt stege. Utomhus lägger vi cementplattor som komplement till befintliga altanen och sen ska Rolf bygga en altan till med paviljongstuk.
Blog imageBlog imagemycket jobb finns det.......
men vi vilar och njuter också.......
T.ex. hänger vi över valplådan en del och där är det inte mycket jobb alls just nu, för Iris pysslar om sin lilla valp exemplariskt. En riktig knubbis har det blivit.....
Blog imageBlog imageSnart öppnas ögonen....

Kramizar

PeachHundar

Skapad av Kristina Lundgren tor, juni 06, 2019 19:28:06

Iris (Charmdroppens Iris Sunrise) födde 2019-06-01 en söt liten prinsessa. Pappa är Dick (SEUCH Charmdroppens Dominic). Den lilla godingen vägde 201 gram och letade upp en tutte direkt, vilket kändes oerhört skönt. Både mor och barn mår bra och harmonin har infunnit sig i valpbädden.
Blog imageBlog imageBlog imageLjuvlig......men jag är ju partisk förståss smiley
Blog imageBlog imageKram, Kram