Charmdroppens Blogg

SigtunaHundar

Skapad av Kristina Lundgren tor, november 22, 2018 16:35:05

Nu var det längesen som jag bloggade!! Förra inlägget var ju ganska dystert, men oj så många som hörde av sig efteråt. Både valpköpare och andra uppfödare kom med värmande ord.
Nu har vi hämtat oss och går vidare. Lilla Iris verkade må bra direkt (både fysiskt och psykiskt) trots noll valpar. Vi har dock inte bestämt än när vi tänker para nästa gång. Dick har blivit pappa hos uppfödarkollegan Maria på Dreamchic. Tre vackra blackandtanprinsessor blev det.

Nu har vi vistats en hel del i Sigtuna och grejar och donar för att få det som vi vill. Huset är i gott skick, men man vill ju sätta sin egen prägel på det också. Bland annat ville vi öppna upp mellan allrum/kök/hall och lilla TV-rummet.

Blog imageUtgångsläget var en dörr.......
här har vi börjat öppna upp......
Blog imageEn dubbel så stor öppning tyckte vi var lämpligt......
Blog imageSå här blev öppningen från allrummet sett.......
Blog imageLilla TV-rummet består nästan bara av hopbyggda schäslonger, fotöljer och sittpallar.....myspys för både två- och fyrbenta.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageMelba och Iris
Blog imageHarmony
Blog imageCherry
Blog imageBlog imageCherry, Harmony och Chakira

Jag och tjejerna har haft det lugnt och skönt ett par dagar i Sigtuna. Vi har varit ensamma medan Rolf och killarna har varit på Hammarö för vissa göromål.

Jag har t.o.m. plockat svamp i vår lilla skog.......
Blog imageSlutet november och man kan plocka kantareller och taggsvamp.....ur led är tiden...

Jag har inte vågat släppa hundarna lösa i skogen än, men jag hoppas vi kan göra det så småningom.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageNu är friden slut för grabbarna har kommit tillbaka.......
husfix igång igen.......
Blog imageHär ligger några nyfikna vofsingar och undrar varför de inte får vara med när matte och husse ska lägga heltäckningsmatta i sitt sovrum......
Blog image
KramizarSött, Surt, SaltFamiljen

Skapad av Kristina Lundgren fre, oktober 26, 2018 13:33:58

Det går inte alltid som man tänkt sig!!!
Livet med hundar är väl som livet i övrigt......Sött, Surt och Salt. Ibland har man väldig flyt och ibland är det som om man fastnar i oflyt. Det har oväntat gått bort flera hundar i min närhet nyligen, både hos andra uppfödare och i sällskapshem och även andra hundtråkigheter som satt sig i min själ. Jag ska inte belasta er med allt, men vill nämna hur ledsen jag är över att fina Charmina plötsligt lämnat jordelivet. Hon bodde de senaste åren tillsammans med Chic hos en vänfamilj. Mina tankar går till familjen och jag hoppas att Chic kan trösta en del och att Harmony i framtiden kan ge er ett barnbarn till Charmina.
Blog imageUng Charmina
Blog imageHarmony

I förrgår startade förlossningsarbetet för Iris, några dagar för tidigt. Det var en ganska vanlig förlossning, men resultatet var tre döda valpar. Jag är så ledsen för de som väntade på en valp efter Iris.....jag är även ledsen för vår skull, men mest ledsen är jag förståss för tikens skull. Jag har pratat med några valpspekulanter, men ni andra får veta det såhär.
Vi är en liten kennel, har bara 1-2 kullar per år i snitt, så det blir ju lång väntan till "nästa gång". Just nu känner jag också att jag har svårt att prata om kommande planer......vill behålla dem för mig själv......ett tag iallafall.

På det mänskliga planet ser det ljusare ut. Vi har mycket att se fram emot smiley.
Ikväll kommer lilla Novalie med familj och hälsar på i Värmland. Och lillasystern i magen kommer snart att förgylla tillvaron för oss alla.
Blog imageDotter Erica med Novalies lillasyster

Kram till er alla
Var rädda om er!FlyttbestyrHundar

Skapad av Kristina Lundgren tor, oktober 11, 2018 17:06:39

Nu har både vi och dogsen installerat oss i nya fritidshuset. Eftersom det bara är drygt tre mil mellan gamla och nya fastigheten så har vi åkt fram och tillbaka många gånger med vår lilla kärra. Rolf har preliminärt hägnat in del av tomten så hundarna kan vara ute. Att sätta riktiga staket/stängsel kommer ta lååååång tid, så det blir en senare fråga.
Blog imageDen här utsikten vaknar vi upp till......
Blog imageJag har målat en fondvägg i samma färg som kuddarna och gardinerna......
Blog imageDet rum vi valt till sovrum var tidigare ägarnas vardagsrum så det är nästan onödigt stort. Det forna sovrummet använder vi till TV-rum/mysrum och är lite mindre. Det krävs lite justeringar där eftersom vi flyttat fasta garderober. Nedan del av allrummet/kök......
Blog imageBlog imageBlog imageIris gosar sig......
Blog imageBlog imageIris är dräktig.....
Blog imageOm allt går som det ska, väntas valpar slutet oktober.

KramizarSnart tillträdeHundar

Skapad av Kristina Lundgren lör, september 22, 2018 15:44:06

Om en knapp vecka får vi tillträde till vårt nya fritidshus. Jättekul!! Fritidshuset på Hjälsta och husbilen är sålda.
Blog imageMäklarbild på nya fritidshuset....
Blog imageMäklarbild

I lugn takt ska vi flytta över möblerna från ena fritidshuset till det andra. Vi ska bygga upp en provisorisk inhägnad till hundarna innan den permanenta ska upp. Ingen stress......smiley
Blog imageGubbe och hundar vilar sig i form innan flytten......
Blog imageBlog imagePå gårdsplanen finns lite intressant material som ska med till nya fastigheten. Vovvarna undersöker......
Blog imageBlog imageIdag har det blåst en del på Skäret, men inte alls så mycket som det varnades för. Vofsingarna smyckar sig med löv som örhängen......
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageMelba, det är husses tös det......
Blog imageBlog imageBlog imageIris
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKramizar