Charmdroppens Blogg

FödelsemärkenFamiljen

Skapad av Kristina Lundgren fre, augusti 10, 2018 11:22:29

Jag skriver ju nästan alltid om våra hundar i den här bloggen. Men denna gång tänkte jag ta upp ett lite jobbigare ämne.
Både Rolf och jag älskar solen!! När vi var yngre åkte vi på solsemestrar med barnen till Kreta, Cypern, Italien, Kanarieöarna med flera ställen. Numera åker vi aldrig utomlands. Men som sagt för många herrans år sedan så hände det att man ibland brände sig, vilket förståss inte var bra. Och nu straffar det sig......

För sex år sedan började ett födelsemärke på Rolfs rygg förändra sig, det ändrade färg, var lite ojämnt i kanterna och blev större. En hudläkare tog bort märket och vid analys visade det sig vara Malignt Melanom. Till kirurgen igen och då tog de bort en betydligt större del av huden. Analys av det visade då inga kvarvarande cancerceller.

I sommar har ovanstående upprepats, med ett undantag. Födelsemärket (nu under armhålan) såg inte alls så illasinnad ut, men även det var Malignt Melanom. I skrivande stund har han dock inga cancerceller kvar runt det födelsemärket, bara ett jobbigt infekterat sår. De 11 stygnen togs bort i förrgår och det går förhoppningsvis åt rätt håll nu.

Detta blev ju ett lite tungt ämne, men antalet fall har ökat på senare år och jag önskar bara att mina läsare är uppmärksamma på sina födelsemärken. Upptäcker man melanomet i ett tidigt skede så är prognosen god och den svenska sjukvården är skickliga vad gäller denna cancerform.

Så sola med måtta, smörj in er, sitt under parasoll och ha gärna kläder på framförallt de små grynen i solen.

Blog image
Kram till er alla och var rädda om er och era kära!!SommarlivFamiljen

Skapad av Kristina Lundgren fre, augusti 03, 2018 10:37:44

Jag trivs med sommar och sol smiley. Visst kan jag hålla med om att vi behöver regn, men får vi det några dagar så längtar jag efter sol och värme igen. Hundarna går ut och in som de vill och vi behöver inte klä på oss en massa......skönt.
Rolfs äldste son Patrik med familj har varit här. Temperaturen i vattnet har varit cirka 25-26 grader.......så bada var attraktivt.
Blog imageEllen, Patrik, Carina, Livia och Alvin njöt i vattnet.....
Blog imageBlog imagePatrik gjorde iordning metspöt för fiske (en liten abborre blev senare uppdragen).
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageMor och dotter.....
Blog imageSolnedgång över Karlstad.....
Blog imageHa en fortsatt bra sommar.....UA-intygHundar

Skapad av Kristina Lundgren tor, juli 26, 2018 13:15:29

Vi har liksom ett generationsskifte här på Charmdroppens. Tikarna Cherry, Chakira och Charmina har gått i pension. Nu väntar vi på att våra treåringar Iris och Harmony ska börja löpa så de kan paras. Hanarna har vi också redo här i vår Kennel.
Blog imageHarmony fick sitt hjärtintyg när hon fyllde tre för en dryg månad sedan, medan Bowi, Dick och Iris blev kollade i tisdags...... skönt med färska UA-intyg.
Blog imageHarmony ska paras med Bowi är det tänkt. Hon borde ha påbörjat sitt löp nu, men icke.......
Blog imageIris ska paras med Dick, men inget löp ännu.....

Annars består vårt liv här på Skäret mest av lata dagar, sol, bad, korsord, sudoku, glass, gott fika och ett och annat glas kallt vin smiley.

Lite tänker man dock på nya fritidsstället som vi får tillgång till i september.......jag är ju galen i inredning så det ska bli jättekul.
Blog imageHa en fortsatt skön sommar!
Det är kanske extra gott i skuggan!

Kram

Sol och badHundar

Skapad av Kristina Lundgren lör, juli 14, 2018 17:35:51

Nu har jag haft lite sommarlov från Bloggen smiley. Vem vill gå in och sätta sig framför datorn när man kan vara ute och njuta av värme och bad. Lite bilder kan jag dock bjuda på......
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKram, kram