Charmdroppens Blogg

FlyttbestyrHundar

Skapad av Kristina Lundgren tor, oktober 11, 2018 17:06:39

Nu har både vi och dogsen installerat oss i nya fritidshuset. Eftersom det bara är drygt tre mil mellan gamla och nya fastigheten så har vi åkt fram och tillbaka många gånger med vår lilla kärra. Rolf har preliminärt hägnat in del av tomten så hundarna kan vara ute. Att sätta riktiga staket/stängsel kommer ta lååååång tid, så det blir en senare fråga.
Blog imageDen här utsikten vaknar vi upp till......
Blog imageJag har målat en fondvägg i samma färg som kuddarna och gardinerna......
Blog imageDet rum vi valt till sovrum var tidigare ägarnas vardagsrum så det är nästan onödigt stort. Det forna sovrummet använder vi till TV-rum/mysrum och är lite mindre. Det krävs lite justeringar där eftersom vi flyttat fasta garderober. Nedan del av allrummet/kök......
Blog imageBlog imageBlog imageIris gosar sig......
Blog imageBlog imageIris är dräktig.....
Blog imageOm allt går som det ska, väntas valpar slutet oktober.

KramizarSnart tillträdeHundar

Skapad av Kristina Lundgren lör, september 22, 2018 15:44:06

Om en knapp vecka får vi tillträde till vårt nya fritidshus. Jättekul!! Fritidshuset på Hjälsta och husbilen är sålda.
Blog imageMäklarbild på nya fritidshuset....
Blog imageMäklarbild

I lugn takt ska vi flytta över möblerna från ena fritidshuset till det andra. Vi ska bygga upp en provisorisk inhägnad till hundarna innan den permanenta ska upp. Ingen stress......smiley
Blog imageGubbe och hundar vilar sig i form innan flytten......
Blog imageBlog imagePå gårdsplanen finns lite intressant material som ska med till nya fastigheten. Vovvarna undersöker......
Blog imageBlog imageIdag har det blåst en del på Skäret, men inte alls så mycket som det varnades för. Vofsingarna smyckar sig med löv som örhängen......
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageMelba, det är husses tös det......
Blog imageBlog imageBlog imageIris
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKramizar

PausHundar

Skapad av Kristina Lundgren ons, september 12, 2018 16:43:02

Just nu har vi en paus från utställningar och det känns väldigt skönt faktiskt. Dels har både Rolf och jag tappat lite lust för att trava runt i ringen och sen tycker vi väl att vi inte har så mycket att visa upp heller. Det är Dick och Melba som kan vara aktuella, båda rubysar och det är väl allmänt känt att de flesta domare gillar blenheim bäst. Då blir det lite trist.
En fördel med att inte jaga cert. är att det inte gör något med intrasslade kvistar och barr efter skogspromenaderna. Man behöver inte ägna timmar åt att utreda pälsarna skonsamt.......det händer alltså att man tillåter sig att försiktigt ta hjälp av sax ibland.
Det är alltid väldigt känsligt att diskutera rakade/klippta/oklippta cavalierer. Det blir oerhört upprört i inläggen på facebook.

Min åsikt är att det ALLTID är vackrast med NATURELLA CAVALIERER MED LÅNG, VÄLSKÖTT OCH GLANSIG PÄLS MED DJUP FÄRG. Men var och en gör som de själva vill med sina egna älsklingar. En del hundar har lättskött päls och en del har "hopplös" päls och sen finns det förståss olika smak om vad som är vackert.
I somras gjorde jag något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag klippte pensionären Chakira smiley. Hon hade en enorm päls!!! Hon såg grådassig ut i pälsen!!! Hon är håröm och jag hade slarvat med utredningar av tovor. Eftersom jag inte ville raka henne, så tog det 1 till 1,5 timme att klippa ner henne. Vi var båda nöjda efteråt (tror jag). Så här ser hon ut idag........
Blog imageCirka 1 dm bortklippt på kroppen. Öronen urtunnade minst 70 %. Glansen på pälsen har kommit tillbaka och jag har bett henne om förlåtelse för att jag en längre tid kallat henne för Rultan. Det visade sig att hon hade en midja när det mesta av pälsen försvann.
Blog imageDe som inte sett henne innan klippningen kanske tycker att hon ser oklippt ut......
Hon ser ju ganska normal ut.......men, men......MASSA PÄLS är borta.....
Blog imageBlog imageJag ska försöka hålla det såhär nu.....

Blog imageEn naturell Dick undrar om inte han också ska kammas......
Blog imageKammen används men inte saxen.......
Kanske vi nån gång får lusten tillbaka och jaga sista certet så han får bli Champion som han är värd.
Blog imageBlog imageDick är otroligt trevlig, vänlig, mild och enkel!! Idag har han haft besök av en kärlekskrank cavalierflicka. Det blev en lyckad date smileyBlog imageSå nu får vi hålla tummarna för att han blir "dubbelpappa" om ett par månader.

Kram, kramDåliga nyheter och braHundar

Skapad av Kristina Lundgren sön, september 02, 2018 08:34:49

Jag vet att det är en del valpintressenter som väntar på besked om parningar här på Charmdroppens så nu har jag info om både dåliga och bra nyheter. Först de dåliga......det blev tyvärr ingen perfekt kärleksdate mellan Harmony och Bowi.
Blog imageIvriga Bowi missade "målet" ett par gånger och sen tyckte han att han gjort sitt.....
Blog imageLilla Harmony är alltså fortfarande oskuld 💞💞💞
Synd att "betjänten", d.v.s. Jag inte kunde stötta bättre. Blir lite orolig inför framtiden med vår avelshane. Han har två jättefina kullar efter sig sen tidigare, då med mogna, äldre tikar. Men nu har han missat med två förstagångstikar. Ja, ja, vi får se hur det blir framöver.

Men sen har jag goda nyheter också 😀!
Dick har parat Iris! Det blev två fina kärleksdater. Så nu kan man börja hålla tummarna.
Blog imageGoa Dick
Blog imageUnderbara Iris

Alltså, då hoppas vi på ett litet gäng med ruby/blackandtan valpar, gärna av båda könen så det räcker till intressenter som i många fall väntat lääääänge på denna kombo.

Men tyvärr blir det inga Blenheim och/eller tricolorer denna gång.

Kramizar