Charmdroppens Blogg

BusfiorHundar

Skapad av Kristina Lundgren lör, april 14, 2018 16:56:39

Nu skiner solen, våren är här...... och det kommer nog bli lite glesare mellan blogginläggen om jag inte skärper till mig.
Vi var i Hjälsta för ett par veckor sedan och då fick vi beställa plogning för att ta oss upp till stugan. Det svänger fort det svenska vädret.
Vi passade vårt lilla barnbarn Novalie. Hon är ett energiknippe med glimten i ögat och riktigt busig.
Blog imageHär lägger hon dock puzzel......lugnt och beskedligt smiley.
Blog imageVäl hemma i Värmland igen hämtade vi en fyrfota busfia, nämligen Svea vars nya familj skulle ut och resa.
Blog imageSvea och Mango
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKram, kram

Fantastisk rasHundar

Skapad av Kristina Lundgren mån, april 02, 2018 13:27:16

Visst är väl Cavalieren en helt underbar och fantastisk ras med ett härligt temperament. De är otroligt anpassningsbara och vill allra helst vara till lags och göra sin familj nöjda. Visst kan det finnas linjer/individer som är extra vilda eller särskilt lugna, men oftast blir nog en Cavalier vad ägarfamiljen gör den till.

Vi har sålt valpar till ägare som är 19 år och hela spannet upp till 80 år. Vi har sålt till studenter, pensionärer, sjukskrivna, ensamstående och barnfamiljer. Vi har sålt till många yrkeskategorier......lastbilschaufför, barnmorska, sjuksköterska, företagare, psykolog, lärare, biskop, läkare, journalist med flera.

En del valpar har hamnat hos utställare.....
Blog imageCathrin med Raffie (Charmdroppens Elegance)

Andra tränar och tävlar Agility
Blog imageTexas (Charmdroppens Heartbreaker), ägare Maria Warg

Blog imageSå har vi Rut (Charmdroppens First Love) som tävlar i det mesta och blivit Sveriges Allroundcavalier två år i rad. Ägare Natalie Hultberg.

Men oftast har våra valpar gått till sällskapshem och blivit uppskattade familjemedlemmar.

Blog imageBlog imageDet är alltid så härligt när man hittat fina hem till de små. Vi är stolta över våra valpköpare.

Men.......jag tycker uppriktigt synd om valpspekulanterna ibland. Det är säljarens marknad och svårt att få tag på cavaliervalpar. Vissa kanske tycker det är bra att vi uppfödare kan välja och vraka bland intressanterna, men det är ju också så att även rara familjer kan få nej då utbudet inte räcker till.

Färre cavaliervalpar föds!!!
År 2014 registrerades det 3002 Cavalierer i Sverige, Norge, Finland och Danmark. År 2017 registrerades det i nämnda länder sammanlagt 2033 st, alltså en minskning med nästan 1000 st.

Blog imageUtbudet på registrerade cavalierer har alltså minskat drastiskt, men inte efterfrågan. en viss oro kan jag känna att valpsugna faller för att köpa oregistrerat istället. Hoppas det inte blir så.

KramizarValplösaHundar

Skapad av Kristina Lundgren fre, mars 23, 2018 08:43:08

Nu har alla valpar blivit hämtade till sina nya hem. Det är med lite blandade känslor som man lämnar ut dem, men det känns så bra för de har fått fina familjer att knyta an till. Det var ett härligt sexmannagäng.......
Blog imageOfta låg de tillsammans i en enda gosehög.......
Blog imageBlog imageBlog imageEn avslappnad Laban....han blev hämtad sist.....
Blog imageSå det blev ju lite extra utomhusbilder på honom också.....
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageNu är det dags att ägna lite mer tid till våra vuxna vofsingar ett tag och vi ska även få rå om vårt lilla barnbarn Novalie.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKramizar

En snabbisHundar

Skapad av Kristina Lundgren mån, mars 12, 2018 14:57:13

Ja, en riktig snabbis.......ut i blötsnön och snabbt in i husvärmen igen. Valparna tyckte nog att det var lite väl blött, men några passade på att kissa och Thage (redig pöjk smiley) bajsade också.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageNej, det är nog goast i stugvärmen iallafall......
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageKram, Kram