Charmdroppens Blogg

Charmdroppens Blogg

Utveckling pågår

HundarSkapad av Kristina Lundgren fre, juni 21, 2019 10:37:58
Lilla Prinsessan växer och mår bra. Mestadels äter och sover hon och mamma Iris är så duktig med att tvätta och ta hand om henne så jag har inte mycket jobb alls. Här kommer lite bilder från senaste veckan.....ögonen har öppnats, nosen har svärtats m.m.
Duktiga Iris myser med sin Älskling
Och så några bilder tagna idag midsommarafton......

TREVLIG MIDSOMMAR önskar vi er alla

  • Kommentarer(2)//blogg.charmdroppens.se/#post467

Intensiv helg

FamiljenSkapad av Kristina Lundgren tis, juni 11, 2019 12:34:14
En mycket trevlig helg har passerat. På lördagen var vi på namngivningsdag för vårt barnbarn Filippa. Hennes föräldrar och vänner hade ordnat det så fint och trivsamt för ett stort deltagande gäng (ca 90 st). Massa smörgåstårtor, andra tårtor och varmkorv avåts, frågesport om Filippa, tal till Filippa och faddrar, ballongsläpp och studsmattelek m.m. och ett toppenväder gjorde dagen till en mycket lyckad tillställning.

Godingen Filippa
Tack alla!!!

På söndagen åkte vi till Märsta på utställning. Det var bara tre mil från vårt fritidshus så det kan man väl kalla hemmaplan.

Vi hade två hundar med oss, syskonen Mango och Melba. Båda ställdes i Öppen Klass. Mango har bara ställts i valpklass i Eskilstuna för två år sedan, då blev han BIR-valp ena dagen. Men nu var det alltså debut i officiell klass och det var mycket nya intryck för vår otränade kille som blev lite stirrig när han blev utskälld av en Jack Russel. Mango är vår ende hund som skäller på kossor och hundar på TV:n och han skällde på några vofsingar på utställningen också. Men i ringen skötte han sig förvånandsvärt bra ändå. Han fick excellent och vann Öppen Klassen.
Sen var det Melbas tur i en stor ÖK.
Melba fick också Excellent, blev trea i klassen med CK. Sen visade det sig att den som vann redan var Champion så vår lilla Melba knep Reservcertet igen.

Hemma i fritidshuset har vi fullt upp med allehanda jobb. Inomhus har vi fixat till Loftet som vi vill ha det, ändrat räcket och bytt stege. Utomhus lägger vi cementplattor som komplement till befintliga altanen och sen ska Rolf bygga en altan till med paviljongstuk.
mycket jobb finns det.......
men vi vilar och njuter också.......
T.ex. hänger vi över valplådan en del och där är det inte mycket jobb alls just nu, för Iris pysslar om sin lilla valp exemplariskt. En riktig knubbis har det blivit.....
Snart öppnas ögonen....

Kramizar

  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post466

Peach

HundarSkapad av Kristina Lundgren tor, juni 06, 2019 19:28:06
Iris (Charmdroppens Iris Sunrise) födde 2019-06-01 en söt liten prinsessa. Pappa är Dick (SEUCH Charmdroppens Dominic). Den lilla godingen vägde 201 gram och letade upp en tutte direkt, vilket kändes oerhört skönt. Både mor och barn mår bra och harmonin har infunnit sig i valpbädden.
Ljuvlig......men jag är ju partisk förståss smiley
Kram, Kram

  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post465

Djur och Natur

HundarSkapad av Kristina Lundgren mån, maj 20, 2019 14:13:53
Igår var vi i Mariebergsskogen, Karlstad på Cavalierträff.
Vi hade med oss tält och kompostgaller och gjorde en liten valphage.
Det var många cavaliervänner som kom......jättekul!!
De vuxna cavaliererna med mattar och hussar tog en liten promenad.
Halvvägs blev det fotografering av det vuxna gänget......
Tillbaka efter promenaden blev det fika i gröngräset utanför valphagen

Man slås lite av hur olika cavaliererna ser ut, t.ex. storleken, men förvånas också över hur olika de kan vara i temperamentet. Det finns vilda linjer och lugna linjer......men också temperamentsolikheter inom samma kull.

Vi har t.ex. en liten Knasfia som trivs bäst som soffpotatis, en lat liten diva som anser att vi är betjänter som ska passa upp....
Knasfian Harmony har en kullbror som är full av överskottsenergi.......så olika det kan vara. Det blir lite svårt då att fördela åttaveckorsvalpar till de rätta familjerna. Livliga och fulla av energi bör ju helst hamna hos aktiva familjer som jobbar med sina hundar och lugna valpar hos familjer som helst bara vill ha en kärleksfull vän. Nu är ju cavalieren som ras väldigt anpassningsbar så mycket beror försåss på miljön också, allt är ju inte ärftligt smiley.

Hemma på Skäret blommar det för fullt.......härligt

Kramizar  • Kommentarer(0)//blogg.charmdroppens.se/#post464
Nästa »